Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei – vindecarea se poate face doar prin intermediul credinței

Episcopul Siluan al Ungariei a spus în predica sa de duminică de la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Techirghiol că „vindecarea se poate face doar prin intermediul credinței, care se poate întări prin suferința îndelungată a bolnavului și deschiderea sa către Dumnezeu”.

În omilia sa din 28 octombrie 2018, Preasfinția Sa a subliniat importanța credinței în viața omului, care „poate să îi aducă rezolvarea unor probleme imposibil de soluționat prin alte metode și mijloace”.

„Atunci când cei mai învățați și mai mari din lumea aceasta nu mai pot să facă nimic, în ciuda științei lor, mai rămâne încă soluția unei vindecări miraculoase” a precizat ierarhul.

Episcopul ortodox român al Ungariei a spus că „totuși, medicina și credința nu sunt concurente, sau în opoziție, după cum o demonstrează foarte bine și acest Centru de îngrijiri, de la Mânăstirea Sfânta Maria din Techirghiol”.

„Anual, circa 3.000 de credincioși beneficiază de tratament la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Maria”, a adăugat el.

La finalul predicii, Preasfinția Sa a elogiat personalitatea părintelui „Arsenie Papacioc, care vreme de 35 de ani, din 1976 și până la mutarea sa la cele veșnice (în 19 iulie 2011), a fost duhovnicul foarte multor suflete de monahi și credincioși români și străini, veniți la el ca să îi ceară rugăciunea și cuvânt de folos, pe calea mântuirii”.

La Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan în paraclisul mănăstirii a făcut parte din soborul slujitor și diaconul Ștefan Mindea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din întreaga lume.

Răspunsurile la strană au fost oferite de maicile Mânăstirii „Sfânta Maria”, care au participat alături de Maica Stareță Lucia Roșu.

La Mănăstirea „Sfânta Maria” Techirghiol, prin străduința maicilor și părinților care se nevoiesc aici, a fost ridicată o nouă biserică din zid care a fost pictată integral și urmează să fie târnosită în viitorul apropiat.

Până la acest moment, sfintele slujbe sunt oficiate în Paraclisul cu hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” și „Sfântul Proroc Moise”, de la demisolul acestei biserici.

Foto credit: Arhid. Emanuel Văduva

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente