Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu un grup de pelerini români din Scandinavia

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit astăzi, 19 septembrie 2011, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, cu un grup de pelerini ortodocși români din Scandinavia, conduși de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord.

Preasfințitul Părinte Macarie a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru primirea la Palatul Patriarhiei și a spus că pelerinajul organizat de Centrul de Pelerinaj al Episcopiei Europei de Nord în colaborare cu Agenția de Pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române va continua la bisericile și mănăstirile din Patriarhia Română.

Patriarhul României a subliniat importanța pelerinajului arătând că acesta este o îmbogățire a spiritualității și o întărire în credință și o întărire în comuniune frățească. De asemenea, Preafericirea Sa a mai arătat că pelerinajul la locurile sfinte, la locurile în care Dumnezeu a arătat harul Său în mod mai intens, prin oameni, prin sfintele moaște sau prin sfintele icoane făcătoare de minuni, însemnă o întărire a credinței pentru că toți suntem pelerini pe acest pământ, după cum spune Sfântul Apostol Pavel, Căci nu avem aici cetate stătătoare… (Evrei 13, 14), dar ne pregătim pentru cea cerească atunci când vedem semnele iubirii lui Dumnezeu arătate în sfinți.

La final, Patriarhul României a dăruit Preasfințitului Episcop Macarie primul volum din Proloage, iar pentru pelerini, cartea duhovnicească: „Repere spirituale pentru omul de azi”, a renumitului teolog francez Olivier Clément, și broșurile: „Călătorind cu Dumnezeu – Înțelesul și folosul pelerinajului” și „De ce construim Catedrala Mântuirii Neamului și care este semnificația ei?”, toate tipărite la Editura „Basilica” a Patriarhiei Române, informează „Ziarul Lumina”. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a primit din partea ierarhului Episcopiei Ortodoxe Române de Nord trei albume cu peisaje din Scandinavia, iar din partea credincioșilor buchete de flori.

Comentarii Facebook


Știri recente