Postul tv ARTE a lansat un material video care pune în valoare mănăstirile româneşti pictate

Postul tv ARTE oferă acces online gratuit până în 14 octombrie la un material video producţie proprie care prezintă mănăstirile pictate bucovinene, potrivit Orthodoxie.com.

ARTE este acronimul numelui postului de televiziune franco-german Association Relative à la Télévision Européenne. Sediul instituţiei se află în Straßburg, Baden-Baden și Issy-les-Moulineaux lângă Paris.

Postul TV a luat naștere în anul 1992 ca urmare a contractului de la data de 2 octombrie 1992 dintre Franța și 11 landuri germane, iar prima emisie a avut loc în data de 30 mai 1992.
Fragment din prezentare:

„În nordul României, nu departe de Ucraina și Moldova, se află mănăstirea Sucevița, unul dintre cele mai frumoase aşezăminte monahale din regiunea Bucovina, inima istorică a Moldovei care sprijină Carpaţii, ai căror pereți interiori și exteriori sunt în întregime decorați cu fresce și picturi.

În timpul iernii, când pădurile care o înconjoară sunt acoperite de zăpadă, călugărițele duc o viață liniștită și retrasă. Când se întoarce primăvara, mănăstirea și satul se trezesc la viață și sărbătoresc învierea lui Hristos”.

Foto Credit: trecator.ro

Comentarii Facebook


Știri recente