Policlinica Providența a fost sfințită

În contextul anului Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu Preafericitul Părinte Hristofor și Înalt Preasfințitul Mitropolit Teofan au sfințit sâmbătă, 13 octombrie 2012, Policlinica ‘Providența’ din Iași, informează Ziarul Lumina.

Istoria acestei instituții medicale, organizată începând cu anul 1998, a fost evidențiată de directorul policlinicii, Daniela Naclad, care i-a mulțumit Patriarhului României pentru grijă și prezență, oferindu-i o icoană a Sfântului Apostol Pavel, ocrotitorul centrului. ‘Numai anul trecut ne-au trecut pragul peste 60.000 de pacienți, care au venit aici cu nădejdea că medicul conlucrează cu Dumnezeu în actul vindecării. Aproximativ 11.000 dintre aceștia, persoane defavorizate sau fără posibilități materiale, au beneficiat de consultații sau medicamente gratuite’, a precizat doamna Naclad.

‘Niciodată, pe teritoriul României, nu s-au mai săvârșit atât de multe slujbe ale Sfântului Maslu ca anul acesta’

Patriarhul României și-a exprimat bucuria că ceea ce a început la Iași nu numai că are continuitate, dar s-a amplificat în condiții nesperat de prielnice, apreciind buna cooperare dintre clerici și mireni, dintre oameni ai științei medicale și oameni ai vieții bisericești liturgice, subliniind totodată nevoia de-a uni știința medicală cu spiritualitatea, cu rugăciunea, în folosul oamenilor.

‘Mai ales în acest an, declarat al Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, se lucrează mult prin rugăciune, pentru că niciodată, pe teritoriul României, nu s-au mai săvârșit atât de multe slujbe ale Sfântului Maslu ca anul acesta’, a subliniat Patriarhul.

Nu au lipsit felicitările pentru osteneala și jertfa depuse la organizarea și dotarea acestui nou spațiu medical al Bisericii adresate celor care s-au ocupat îndeaproape de tot ceea ce a presupus buna desfășurare a acestui proiect. Diploma ‘Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României’ a fost oferită doamnei Daniela Naclad, directorul Centrului medical ‘Providența’, consilierului eparhial – Sectorul Patrimoniu și construcții bisericești – Mircea Precupan și șefului Departamentului de Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași – Elena Duca.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…