Pictamcatedrala.ro | Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este pentru eternitate

Părintele Patriarh Daniel a anunțat în Duminica Ortodoxiei cel mai recent proiect al Bisericii: Pictamcatedrala.ro, o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naționale. „Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate”, a afirmat părintele patriarh.

„Este o mare bucurie și o mare șansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu și ca ocrotire a poporului român”, a spus Patriarhul României la finalul predicii sale, în care a vorbit despre însemnătatea icoanelor în Ortodoxie.

„Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei și la pictarea ei sunt pomeniți aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar și la noua catedrală, la Catedrala Națională, sau Catedrala Mântuirii Neamului”, a precizat Preafericirea Sa.

„Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălțăm mintea la frumusețea cea netrecătoare, cerească, din Împărăția lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii și cu Sfinții.”

Pictura Catedralei Naționale se face în tehnica mozaicului și cu cele mai bune materiale existente la ora actuală în lume.

Noul site Pictamcatedrala.ro descrie lucrările deja realizate și modalități de sprijin pentru continuarea proiectului de pictură.

Coordonatorul lucrărilor de pictură, Daniel Codrescu, a declarat pentru Trinitas TV că site-ul a fost gândit atât ca să ajute oamenii care vor să participe efectiv prin donații, cât și „pentru susținerea morală a proiectului, prin construirea unei comunități în jurul acestei catedrale”.

„Vom avea pe viitor și un proiect general, în care oamenii să poată accesa, spre exemplu, un sfânt pentru care vor să doneze sau o porțiune din ansamblul care a rămas disponibil pentru donare”, a adăugat Daniel Codrescu.

Acesta va fi și un instrument de vizualizare a picturii în ansamblu.

Site-ul conține știri despre stadiul lucrărilor, fotografii și filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele în mozaic înainte de montare, precum și posibilitatea de a dona online.

Cum poți dona

Direct de pe site

  • click pe meniul de pe dunga albastră (pe telefon, liniuțele orizontale din dreapta sus)
  • alege Contribuie
  • din zona roșie dă click pe butonul alb „Contribuie în lei” sau „Contribuie în euro”: vei fi direcționat către platforma de plăți online euplatesc.ro, pentru a plăti introducând datele cardului tău bancar și suma cu care vrei să contribui (s-ar putea ca pentru confirmarea plății să ai nevoie să confirmi tranzacția de pe platforma de Internet Banking a băncii tale)

Depunere de numerar sau transfer bancar

Cont pictura în lei: RO91RNCB0075004895030395
Cont pictura în euro: RO64RNCB0075004895030396
Banca: BCR

2 Euro prin SMS

Trimite cuvântul Pictura la numărul 8822
Nu se aplică TVA
Valabil în rețelele Vodafone, Orange și Telekom

În orice Biserică din Patriarhia Română

Menționează: „Pentru pictura Catedralei Naționale”

Vezi și:

Pictamcatedrala.ro este și pe Instagram:

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu (deschidere – Patriarhul Daniel la sfințirea Catedralei Naționale)

Comentarii Facebook


Știri recente