Piatră de temelie pentru o biserică, la Alba Iulia

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a pus marţi, 24 februarie, piatra de temelie pentru o nouă biserică în municipiul Alba Iulia, informează „Ziarul Lumina”. Biserica va fi închinată Sfântului Mare Mucenic Mina şi se încadrează în amplul proiect al Centrului Cultural Misionar „Sfântul Lazăr“, ce cuprinde săli de conferinţe, locuri de cazare, reşedinţa arhiepiscopală, cripta ierarhilor, amfiteatru, bibliotecă, muzeu, ateliere de croitorie şi de pictură.

La slujba oficiată cu ocazia punerii pietrei de temelie pentru Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina“, în cuvântul rostit cu acest prilej în faţa soborului clerical, a obştii monahale şi a credincioşilor prezenţi, IPS Arhiepiscop Irineu a spus: „Astăzi, am pus piatra de temelie a noii biserici de la Schitul «Sfântul Lazăr». Noi, creştinii, ne bucurăm ori de câte ori apare pe pământ o nouă poartă a cerului sau casă a lui Dumnezeu. Socotim că acest locaş de închinare va spori frumuseţea aşezământului bisericesc pe care-l construim aici. Credem cu tărie că biserica aceasta va fi un izvor de har şi de lumină pentru toţi care vor poposi în această oază monahală şi misionară“.

Schitul „Sfântul Lazăr“ a fost construit pe locul unde a funcţionat, între anii 1937 şi 1999, Schitul „Sfântul Ioan Botezătorul, înfiinţat de Preasfinţitul Ioan Stroia, Episcop General al Armatei, cu reşedinţa în Alba Iulia. Acesta a cumpărat locul şi a început zidirea mănăstirii în anul 1937. Viaţa duhovnicească a aşezământului din liziera pădurii Alba Iuliei a fost refăcută imediat după anul 1990, aici stabilindu-se o obşte de călugări. La data de 14 noiembrie 1999, comunitatea monahală a fost schimbată în comunitate de maici, iar schitul a intrat sub duhovnicia părintelui Lazăr Ţabra până în anul 2008, când părintele a trecut la Domnul.

Lucrările de construcţie pentru ansamblul arhitectural al Centrului Cultural Misionar au început în luna august a anului 2013 şi se continuă prin ridicarea bisericii, a cărei piatră de temelie s-a pus în această primă săptămână a Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente