PF Sava al Poloniei a vizitat șantierul Catedralei Sfânta Sofia din Varșovia. Lucrările la edificiul bisericesc continuă (FOTO)

Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, a vizitat miercuri, 16 august 2017, șantierul Catedralei Sfânta Sofia – Înțelepciunea lui Dumnezeu. Preafericirea Sa a cercetat stadiul lucrărilor efectuate la edificiul bisericesc din cartierul Ursynów al Varşoviei.


Piatra de temelie a locaşului de cult a fost aşezată în data de 05 decembrie 2015. Slujba de sfinţire a fost prezidată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.

Biserica Sfânta Sofia, Înţelepciunea lui Dumnezeu va avea cinci cupole, iar interiorul bisericii va fi decorat cu fresce şi mozaicuri. Catedrala va fi o clădire cu un etaj, cu mezanine interioare, care vor fi utilizate pentru cor.

Cel mai înalt punct va fi reprezentat de o cupolă consolidată din fier-beton, cu diametrul extern de 8,1 m şi înălţimea de 21,6 m. Un element important al faţadei îl reprezintă clopotniţa, care va avea o înălţime de 16,55 m.

Locul pe care va fi construită catedrala precum şi o troiţă au fost sfinţite în data de 24 octombrie 2015 de către Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii.

Foto: orthodox.pl

Comentarii Facebook


Știri recente