Peste 200 de voluntari au donat sânge la Sibiu

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă“ iniţiată de Patriarhia Română continuă la Sibiu, prin implicarea Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Marţi, 10 martie, peste 50 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de Urgenţă au venit la Centrul de Transfuzie din Sibiu pentru a dona sânge, informează „Ziarul Lumina”.

„S-a împlinit o lună de zile de când Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a implementat campania Patriarhiei Române de donare de sânge. În cele trei zile programate la Centrul de Transfuzie din oraş, peste 200 de persoane au donat sânge. Am avut voluntari din parohii, preoţi şi credincioşi, dar şi din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei, Inspectoratului Judeţean de Urgenţe şi din cadrul Academiei Forţelor Terestre «Nicolae Bălcescu»“, ne-a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Ajutor pentru cazurile urgente

Donatorii de la Inspectoratul Judeţean de Urgenţe din Sibiu au răspuns prompt la campania Patriarhiei Române şi au venit în sprijinul spitalelor din judeţ, unde nevoia de sânge este foarte mare, iar personalul medical se confruntă cu mari dificultăţi în a răspunde la cazurile de urgenţă.

„Prin prisma meseriei, intervenim acolo unde oamenii au nevoie şi vedem că sângele face diferenţa de multe ori între viaţă şi moarte. Ne-am adunat astăzi multe cadre, inclusiv multe persoane aflate în concediu de odihnă“, ne-a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, cpt. Bianca Sabău. Campania de la Sibiu va continua şi în perioada următoare, cu implicarea preoţilor şi credincioşilor din parohii, dar şi a unor instituţii din oraş.

În baza îndemnului Sfântului Sinod din şedinţa de lucru din data de 28-29 octombrie 2014 şi a parteneriatului la nivel naţional „Asistenţă Medicală şi Spirituală“, încheiat în data de 28 iulie 2008 între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii, Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Asistenţă Socială, implementează pe raza judeţului Sibiu campania „Donează sânge, salvează o viaţă“. Proiectul se realizează în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu „Căpitan Mihail Rasty“, Academia Forţelor Terestre Sibiu „Nicolae Bălcescu“, Protopopiatul Ortodox Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, Centrul Naţional de Transfuzie Sangvină şi Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ din Sibiu.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă“ este un program prin care se doreşte implicarea tuturor părţilor în activităţi de donare de sânge, să informeze publicul cu privire la nevoia de sânge pentru transfuzii a sistemului medical românesc şi nu în ultimul rând de încurajare a donării periodice.

Comentarii Facebook


Știri recente