Persoane private de libertate de la Penitenciarul Rahova, în pelerinaj la Mănăstirea Antim

Un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova au fost luni în pelerinaj la Mănăstirea Antim din Capitală.

Cei zece deținuți au fost însoțiți de Preotul de la Penitenciarul Rahova, Constantin Cătălin Cauca.

„Această vizită face parte din demersurile de reintegrare socială desfășurate de unitățile de detenție și are drept scop exersarea unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială de către persoanele aflate în custodia penitenciarului”, se arată în comunicatul transmis Basilica.ro.

Grupul de deținuți a fost întâmpinat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, care le-a vorbit oamenilor despre Sfântul Antim Ivireanul și Rugul Aprins. Ierarhul a îndemnat persoanele private de libertate să aibă nădejde și dragoste mărturisitoare pentru Dumnezeu.

La finalul vizitei, Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul a oferit fiecărui deținut câte un Nou Testament cu Psalmii, o carte de rugăciuni și câte o iconiță.

În cadrul pelerinajului, cele zece persoane au vizitat Muzeul Mănăstirii Antim și Muzeul Rugul Aprins.

Anul acesta, deținuți de la Penitenciarul Rahova au vizitat și alte locuri de pelerinaj din Capitală, precum Mănăstirea Radu Vodă, Biserica Bucur Ciobanul și Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Preot Cătălin Constantin Caucă

Comentarii Facebook


Știri recente