Pentru unii „a sta acasă” e un vis. ASCOR te cheamă să ajuți la împlinirea lui

„Noi respectăm legea, stăm acasă, dar ei nu au această casă”, semnalează Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei ASCOR Iași „Împreună construim o casă”.

După reușita de anul trecut, studenții ieșeni se pregătesc să facă o a doua familie fericită prin construirea unei locuințe decente.

Beneficiarii sunt din Botoșani: O familie cu trei copii care are în grijă încă doi minori (sora și fratele mamei) și așteaptă un al patrulea prunc. Toți cei 7 locuiesc în satul botoșănean Pleșani, într-o casă puternic degradată cu doar 2 camere. Doi dintre copii sunt diagnosticați cu hidrocefalee.

Mama, Elena, care e și însărcinată, alături de copiii și de fratele ei. ©ASCOR Iași / Andrei Mocanu

ASCOR Iași colaborează cu preotul paroh Andrei Toplicean pentru a solidariza cât mai multe persoane în demersul lor. Andrei Mocanu, coordonatorul Departamentului de Asistență Socială al asociației, a atras mai mulți artiști populari pentru a promova campania.

În prezent, se lucrează la acoperirea construcției, dar mai este nevoie de aproximativ 25.000 de euro pentru finisaje, dotări și alte cheltuieli.

ASCOR încurajează donațiile și trece numele „ctitorilor” atât pe cărămizile de BCA cât și pe un pomelnic care va fi citit la slujbe. ©ASCOR Iași

„Nu fiți indiferenți. De acasă, ridicăm o casă”, transmite Andrei Mocanu. „Nu doar construim o casă, ci oferim acestei familii șansa la un viitor mai bun”.

Andrei Mocanu – coordonatorul departamentului de Asistență Socială al ASCOR și al campaniei ,,Împreună ridicam o casă ", se află în satul Pleșani, locul unde împreună ridicăm casa familie Tipișca, și ne prezintă stadiul lucrărilor!#ASCORIași #Împreună_ridicăm_o_casă

Publicată de ASCOR Iași pe Joi, 30 aprilie 2020

Donațiile pot fi făcute direct la Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Împreună ridicăm o casă” (0756277365) sau în subcontul ASCOR Iași, cu mențiunea: „Donație pentru construcția casei”: RO61BRDE240SV95235282400 – subcont ASCOR Iași (BRD – sucursala Iași).

Foto credit: ASCOR Iași / Andrei Mocanu

Comentarii Facebook


Știri recente