Penitenciarele Rahova şi Jilava | PS Varlaam i-a îndemnat pe deţinuţi la rugăciune

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a efectuat, în perioada 15-16 aprilie, o vizită la Penitenciarele Rahova şi Jilava. Ierarhul a oficiat Acatistul Bunei Vestiri în capelele penitenciarelor şi i-a îndemnat pe deţinuţi la rugăciune şi lecturi duhovniceşti.

Preasfinţia Sa le-a explicat celor privaţi de libertate că aceste practici îi vor ajuta să depăşească mai uşor situaţia delicată în care se află.

Alături de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul s-au aflat şi reprezentanți ai Sectorului Social-filantropic al Administrației Patriarhale și coordonatorul preoților capelani de penitenciare. Foto credit: Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române

„Salariații prezenți la activități și persoanele private de libertate au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, iconițe și acatiste în semn de binecuvântare”, a precizat pr. Ciprian Ioniţă, Consilier Patriarhal – Sectorul Social Filatropic al Patriarhiei.

Activităţile au fost organizate în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor și conducerea penitenciarelor Jilava și Rahova.

Foto credit: Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente