Pelerini la Patriarhia Română

Un grup de 30 de pelerini din Franța s-a aflat astăzi, 19 mai 2012, în vizită la Patriarhia Română. Grupul de pelerini condus de părintele Michel Kubler a fost primit de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Întâlnirea s-a desfășurat în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, în jurul orei 16:00. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

În cadrul întrevederii Patriarhul României le-a vorbit celor prezenți despre importanța pelerinajului în viața omului credincios.

„Suntem bucuroși să vă salutăm și suntem, de asemenea, încântați pentru că ați redescoperit pelerinajul. Pelerinajul este un efort și o bucurie totodată, este un mic sacrificiu care se transformă în izvor de bucurie și de intensificare a legăturii noastre cu Dumnezeu și sfinții. Pelerinajul este totodată o redescoperire a condiției trecătoare a călătoriei noastre pe pământ. Creștinii din primele veacuri se considerau pelerini pe pământ mergând către cetatea celestă, Împărăția Cerurilor”, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, pelerinii au fost binecuvântați de Patriarhul României și au primit daruri. Broșura Travelling with God. The meaning and usefulness of pilgrimage, o icoană reprezentând pe Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, dar și un CD cu Acatistul Sf. Vasile Cel Mare au fost darurile primite din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După întrevederea ce a avut loc în sala Europa Christiana, părintele Michel Kubler împreună cu pelerinii francezi au vizitat Palatul Patriarhiei fiind însoțiți de părintele Remus Marian, consilier patriarhal.

Grupul de pelerini a vizitat mănăstirile și obiectivele turistice din România, iar astăzi, 19 mai 2012, s-au aflat pe Colina Bucuriei.

Comentarii Facebook


Știri recente