Pelerini la mănăstirile dobrogene

Una din cele mai căutate destinații pe timp de vară, în țara noastră, este Dobrogea. Fie că alegem nisipul fierbinte al litoralului sau frumusețea unică a Deltei Dunării, cu siguranță deplasarea noastră va fi una cu multe amintiri de neuitat. Aceste locuri, cunoscute mai cu seamă pentru atracțiile turistice, sunt însă și încărcate de spiritualitate. Ținutul istoric al Dobrogei este unul bogat în locașuri sfinte, cu un trecut ce merită cunoscut. Un argument în plus este și faptul că aici a predicat Sfântul Apostol Andrei, iar Dobrogea a devenit astfel leagănul creștinismului românesc.

Cei interesați de istoria acestor locuri pot alege pelerinajele Agenției „Basilica Travel” a Patriarhiei Române. Deplasările în această parte a țări sunt pregătite pentru perioada 19 și 21 iulie, precum și pentru 21-23 august.

În program este inclusă vizitarea locașurilor de cult din ambele județe străjuite deopotrivă de apele Dunării și ale Mării Negre. În orașul de la Porțile Deltei, Tulcea, veți putea vedea bisericile construite cu mare greutate încă din timpul stăpânirii otomane, între care se remarcă Catedrala municipiului. De asemenea, în județ, Mănăstirile Celic-Dere, Cocoș și Saon, construite într-un cadru pitoresc, în pădure și pe malul apei, vă vor trezi de asemenea interesul.

În Constanța, principalul obiectiv este Catedrala arhiepiscopală. Dar și mănăstirile din județ, precum cea de la „Peștera Sfântul Apostol Andrei” sau „Sfânta Maria” din Techirghiol, sunt căutate de pelerinii din întreaga țară și nu numai.

Cei interesați de aceste pelerinaje în Dobrogea, precum și de alte deplasări pe care le organizează Patriarhia Română, pot afla mai multe informații de la adresele basilicatravel.ro și pelerinaj.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente