Pelerini în Țara Sfântă

Printre sutele de mii de creștini care au asistat la pogorârea Sfintei Lumini la Mormântul Domnului s-au aflat și români veniți din toate colțurile țării pentru a fi participa la acest eveniment unic, informează TRINITAS TV.

Cei ajunși în Țara Sfântă prin Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de turism „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române au mers ieri pe faimoasa „Via Dolorosa”, drumul pe care Mântuitorul și-a purtat Crucea spre locul răstignirii.

„Am avut cu toții bucuria să ne închinăm la locul Răstignirii pe Golgota, la piatra ungerii Mântuitorului și la Sfântul Mormânt. Astăzi de dimineață grupul de pelerini a venit la Sfântul Mormânt și am intrat prin Poarta Nouă și ne-am apropiat de Biserica Sfântului Mormânt. O parte dintre pelerini împreună cu mine am reușit să intrăm în Biserica Sfântului Mormânt și așteptăm cu nerăbdare sosirea Sfintei Lumini”, a spus părintele Alin Hotcoleanu, coordonator pelerinaje Agenția „Basilica Travel”.

Pelerinii au plecat spre Țara Sfântă joi, de pe Aeroportul internațional „Henri Coandă” – Otopeni. Înainte de urcarea în avion, s-au rugat în Capela „Sfântul Prooroc Ilie” din incinta aeroportului.

Pelerinii români vor participa la Slujba Învierii la Așezământul românesc de la Ierihon.

Comentarii Facebook


Știri recente