Pelerinajul de Florii – VIDEO: Mii de bucureșteni au rememorat Intrarea Domnului în Ierusalim

Mii de bucureșteni, clerici și credincioși, au rememorat Intrarea Domnului în Ierusalim și au făcut o mărturisire de credință prin participarea la Pelerinajul de Florii.

Procesiunea a început sâmbătă după-amiază la Mănăstirea Radu Vodă cu slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie și de finic oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În jurul orei 16:15, procesiunea condusă de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul: preoţi, monahi, monahii şi credincioşi mireni din Capitală a plecat spre Catedrala Patriarhală cu ramuri în mâini, în sunet de toacă și de cântări specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

În fruntea procesiunii a fost purtată icoana Intrării Domnului în Ierusalim.


Au fost făcute scurte opriri la Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” și apoi la Biserica „Sfânta Ecaterina”, unde s-au rostit ectenii și fragmente din Acatistului Intrării Domnului în Ierusalim.

Pe Dealul Patriarhiei, pelerinii au fost întâmpinați de Patriarhul României. Preafericirea Sa a sfințit cu agheasmă Icoana Intrării Domnului în Ierusalim și a citit apoi rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că „această frumoasă zi binecuvântată de Dumnezeu este o prevestire a Săptămânii Sfintelor pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos și a biruinței lui Hristos asupra morții lui Lazăr și apoi asupra propriei Sale morți ca să ne dăruiască nouă bucuria învierii”.

„Deja Pelerinajul de Florii este o pregustare a bucuriei Sfintelor Paști”, a spus Părintele Patriarh indicând miile de fețe prezente pe Colina Bucuriei pe care a observat „lumină din lumina învierii și bucurie din bucuria Învierii lui Hristos”.

Vezi mai multe din cuvântul Patriarhului Daniel aici.

Foto: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente