Pelerinajul credincioșilor din Eparhia Europei de Nord la Locurile Sfinte

În perioada 18-28 septembrie, un grup de o sută de pelerini, alcătuit din preoți și credincioși din Episcopia Europei de Nord, a mers la Locurile Sfinte, informează TRINITAS TV. Pelerinii au fost însoțiți de către Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

„Cu binecuvântarea Preafericitului nostru Părinte Patriarh Daniel am organizat acest pelerinaj în Țara Sfântă și la Muntele Sinai, împreună cu preoții și credincioșii noștri din Europa de Nord pentru a ne putea în credință și a ne putea împărtăși de harul Sfintelor Locuri unde Hristos a realizat mântuirea noastră, anul acesta fiind Anul Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești”, a spus Preasfinția Sa.

Preasfințitul Părinte Macarie al Europei de Nord a precizat și câteva dintre locașurile de cult vizitate.

„În aceste zile de pelerinaj am săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica ‘Buna Vestire’ din Nazaret, zugrăvită de frații iconari români Moroșanu. Am oficiat, de asemenea, Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Sfântului Mormânt și la așezămintele noastre românești din Ierusalim și Ierihon. Acest pelerinaj ne-a întărit pe noi, românii risipiți în ținuturile scandinave, în unitatea, identitatea și demnitatea noastră românească și creștin-ortodoxă”.

Pelerinajul a fost organizat de Agenția „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, în colaborare cu Agenția „Basilica Travel” a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente