Pelerinajele la locurile sfinte sunt o necesitate și întăresc credința pelerinilor

Pelerinajele la locurile sfinte sunt o necesitate și întăresc credința pelerinilor, a spus astăzi, 4 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Afirmația a fost făcută după sfințirea noului autocar al Sectorul de Pelerinaj al Patriarhiei Române.

„Considerăm că activitatea pe care Biserica o desfășoară prin intermediul acestor pelerinaje este benefică și este o necesitate, nu este un lux. Pelerinajul nu este simplu turism, este o călătorie duhovnicească și acest pelerinaj este o lucrare pastoral misionară a Bisericii. În pelerinaje se întărește în credință grupul de pelerini prin citirea textelor Sfintei Scripturi și vizitarea locurilor biblice sau ale locurilor sfinte unde au viețuit oameni plăcuți lui Dumnezeu Cel Unul Sfânt. Este mare nevoie de a scoate din rutină viața parohiilor, a mănăstirilor și în același timp de a da speranță și a aduce bucurie multor bătrâni, multor pensionari, multor oameni care nu au avut în timpul vieții posibilitatea să viziteze Țara Sfântă sau mănăstiri din diferite țări ortodoxe; sunt și o mulțime de români care nu cunosc bine locurile sfinte românești”, a spus Preafericirea Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Noul mijloc de transport este destinat efectuării de pelerinaje pe rute interne și internaționale.

În anul 2000, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a înaintat Sfântului Sinod propunerea înființării unui Birou de Pelerinaje, prin care pelerinii să aibă posibilitatea de a merge la Locurile Sfinte de la Ierusalim, cu prilejul sărbătoririi a două milenii de la venirea în lume a Mântuitorului Iisus Hristos.

Din anul 2000 până în anul 2007, Sectorul de Pelerinaje al Patriarhiei Române era constituit din Biroul de Pelerinaje cu 2 sedii în București, unde se organizau pelerinaje interne la mănăstirile reprezentative din țară și externe în: Israel, Iordania, Egipt, Grecia, Muntele Athos, Turcia și Bulgaria.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, (prin temeiul nr. 10.847/2007), s-a înființat în cadrul Sectorului de Pelerinaje al Patriarhiei Române, Agenția tour operatoare „Basilica Travel”, specializată în pelerinaje interne și externe, cu sediul în strada Doamnei, nr. 20, sector 3, București.

Din anul 2007 până în prezent, Sectorul de Pelerinaje al Patriarhiei Române și-a îmbogățit portofoliul cu destinații noi precum: Rusia, Ucraina, Macedonia, Serbia, Orientul Mijlociu și Italia.

Comentarii Facebook


Știri recente