Pelerinaje în Țara Sfântă de Bobotează

Cu prilejul marelui praznic al Botezului Domnului, Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează în perioada următoare două deplasări la cele mai importante locuri ale începuturilor creștinismului, informează TRINITAS TV.

În perioada 14-20 ianuarie doritorii pot alege un pelerinaj în Țara Sfântă, unde vor vizita anticele localități Cana Galileei, Nazareth, Capernaum, Ierihon, Betleem, precum și Cetatea Ierusalimului. Momentul principal al acestei deplasării este în ziua a cincea, atunci când se va coborî la Râul Iordan pentru participarea la Sărbătoarea Bobotezei pe rit vechi, alături Patriarhul greco-ortodox al Ierusalimului.

Cei care doresc să viziteze mai multe locuri încărcate de istorie, dar și de spiritualitate, pot opta pentru cel de-al doilea pelerinaj, organizat în perioada 14-25 ianuarie, care include vizitarea acelorași obiective din Israel, dar și a altora, din Iordania și Egipt. Pelerinii care vor alege această deplasare vor vizita, pe lângă locurile propuse pentru prima variantă, cele mai importante localități și sfinte lăcașuri care se află în prezent pe teritoriul Iordaniei și în Peninsula Sinai.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente