Pelerinaje în Arhiepiscopia Râmnicului și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează, în zilele de 20 și 21 noiembrie, pelerinaje la mai multe lăcașuri de cult din țară, informează TRINITAS TV.

Sâmbătă, când Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, pelerinii vor vizita principalele așezăminte monahale din Arhiepiscopia Râmnicului, printre care și Mănăstirea Bistrița, unde se află moaștele sfântului prăznuit. Aici, credincioșii vor participa la Sfânta Liturghie de hram. De asemenea, în aceeași deplasare, pelerinii vor ajunge la Mănăstirea „Surpatele” din județul Vâlcea, ctitoria doamnei Marica „Brâncoveanu” și Mănăstirea „Dintr-un Lemn”.

Duminică, 21 noiembrie, când se prăznuiește „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, credincioșii vor putea alege un pelerinaj în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Și de această dată, pelerinii vor putea participa la Sfânta Liturghie oficiată de hramul unui așezământ monahal, la Mănăstirea „Bascovele”. În aceeași deplasare vor fi vizitate Mănăstirea „Cotmeana”, ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân, Mănăstirea „Văleni”, ctitoria schimonahului Zosima și Mănăstirea „Curtea de Argeș”, unde credincioșii se vor putea închina la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia.

Mai multe informații despre aceste pelerinaje, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente