Pelerinaj pe urmele sfinților din Munții Neamțului

Pentru începutul lunii august, de pe 5 până pe 8, Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” au pregătit, pentru toți cei care doresc să cunoască locurile sfinte și încărcate de istorie ale țării noastre, un pelerinaj pe urmele sfinților din Munții Neamțului, informează TRINITAS TV.

În prima zi vor fi vizitate nu mai puțin de șase sfinte lăcașuri din această zonă, printre care Mănăstirile Pângărați, Bistrița și Agapia. A doua zi, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie a hramului de la Schitul Agapia Veche și vor vizita Mănăstirile Văratec și Horaița.

Cei care aleg acest pelerinaj vor putea merge în cea de-a treia zi la Schitul Sihla, acolo unde se află și peștera Sfintei Cuvioase Teodora, precum și la Mănăstirea Sihăstria, în cimitirul căreia își află odihna unii dintre cei mai iubiți duhovnici români, printre care și vrednicul de pomenire părinte Cleopa. De asemenea, vor fi vizitate Mănăstirile Secu și Neamț, cea din urmă fiind cea mai mare ctitorie a Sfântului Voivod Ștefan cel Mare.

În ultima zi a acestui pelerinaj credincioșii vor putea participa la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Agapia și vor vizita Mănăstirea Războieni.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3. Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente