Pelerinaj la Sfântul Munte Athos

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” organizează, în perioada 20 – 26 septembrie, un pelerinaj la Sfântul Munte Athos, informează TRINITAS TV. Transportul se va face cu autocarul, în prima zi trecându-se prin Bulgaria către Grecia, cu punct de sosire la Ouranopolis.

A doua zi, pelerinii se vor îmbarca spre Dafni, portul care deservește Sfântul Munte, iar de aici vor continua călătoria cu autocarul către Karyes, la Schitul Sfântului Andrei și, apoi, către Mănăstirile Protaton și Koutlumoussiou.

A treia zi este dedicată vizitării Mănăstirii Vatoped și a chiliei Sfântului Ipatie. De la Vatoped, în a patra zi, pelerinii vor ajunge la Schitul Sfântul Ilie, Mănăstirea Pantokrator, Mănăstirea Ivirion, cu oprirea pentru cazare la Schitul Lacu.

Participarea la programul liturgic de la Schitul românesc Prodromu se va putea face în cea de a cincea zi. În funcție de timpul disponibil, tot în aceeași zi se va vizita Peștera Sfântului Athanasie Athonitul.

În penultima zi a pelerinajului, grupul se va deplasa din portul Dafni către Ouranopolis, cazarea urmând să se facă la Salonic. Ultima zi, pelerinii se vor putea închina la moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, precum și la cele ale Sfântului Grigorie Palama, care se află în cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia, anticul Tesalonic.

Mai multe informații despre pelerinajele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente