Pelerinaj la Sfântul Munte Athos

În perioada 24-30 octombrie, Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează un pelerinaj la Muntele Athos, după cum informează TRINITAS TV.

Până în Grecia, pelerinii vor vizita, în prima zi, Catedrala „Sfântul Alexandr Nevski” din Sofia.

A doua zi, pelerinii vor merge spre Muntele Athos cu vaporul, până la Dafni. În această zi, în afară de participarea la slujbele de la Schitul Sfântul Andrei, este incklusă și vizitarea Mănăstirii Cutlumuș.

În ziua a treia pelerinii vor merge la Mănăstirea Vatoped.

În următoarele zile se vor vizita marile mănăstiri din Sfântul Munte, chiliile unor mari nevoitori și Schitul românesc Prodromu.

În ultima zi a pelerinajului se va vizita orașul Tesalonic unde pelerinii se vor putea închina la moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și la cele ale Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

Detalii despre costuri, cazare și traseu puteți afla de pe site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile centrelor din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3, Str. Icoanei, Nr.12, sector 1 și Ploiești, Str. Republicii, nr.171.

Sectorul de pelerinaj al Patriarhiei Române vine în întâmpinarea pelerinilor, oferind cazare și transfer spre aeroport pentru deplasările pe care le organizează.

Prețul este de 100 de lei/persoană și include o noapte de cazare la Casa de Oaspeți a Patriarhiei Române (București, B-dul Regina Maria, nr.1) și transport la aeroport.

Comentarii Facebook


Știri recente