Pelerinaj la Mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureștilor

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează pentru luni, 8 noiembrie, în ziua Praznicului „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” un pelerinaj la patru dintre cele mai frumoase așezăminte monahale din Arhiepiscopia Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

În cursul dimineții, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Jercălăi, din județul Prahova. În continuare, credincioșii vor vizita Mănăstirea Ghighiu, din apropierea municipiului Ploiești. Aici se vor putea închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Siriaca” și vor vizita izvorul Maicii Domnului. Un alt lăcaș de cult unde vor poposi pelerinii este Mănăstirea prahoveană Pissiota, ctitorie a lui Nicolae Pissiota și a soției sale Zoe. Pelerinajul se va încheia cu vizitarea Mănăstirii Țigănești, din județul Ilfov, lăcaș de cult ce datează din secolul al XVII-lea.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente