Pelerinaj la Mănăstirea Caraiman

După concedii petrecute la malul mării sau în destinații exotice, cei mai mulți preferă, toamna, muntele. Liniștea, aerul curat și peisajele unice sunt motive întemeiate pentru a pleca câteva zile din zgomotul cotidian. Românii sunt norocoși pentru că țara noastră are, din fericire, multe zone montane extrem de frumoase. Și mai norocoși suntem că, în multe dintre acestea, turistul poate deveni pelerin. Cei care ajung pe Valea Prahovei pot merge în pelerinaj la mănăstirile Caraiman, Predeal sau Sinaia. Pentru cei care doresc să viziteze aceste așezăminte, Sectorul de Pelerinaje al Patriarhiei Române organizează o deplasare de o zi, pe 14 septembrie, atunci când Mănăstirea Caraiman își sărbătorește hramul: Înălțarea Sfintei Cruci. Tot atunci va fi sfințită și biserica mare a așezământului monahal.

Mănăstirea Caraiman din Bușteni este situată la o altitudine de aproximativ 900 m, fiind printre cele mai mari altitudini în care s-a construit un locaș de cult în țara noastră. Copiii cu vârsta până în 12 ani, care vor veni însoțiți de un adult, vor beneficia de gratuitate. Plecarea are loc la ora 06:45 din Dealul Patriarhiei.

Mai multe detalii despre această deplasare, dar și despre altele organizate de Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile pelerinaj.ro și basilicatravel.ro. Informații suplimentare se pot obține de la sediile centrelor din București: Calea Victoriei, nr. 45, Strada Doamnei, nr. 20, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Str. Icoanei Nr. 12, Bd. I. C. Brătianu, nr. 12 , Calea Victoriei, Nr. 202 și Str. Stelian Mihale, Nr. 14.

Comentarii Facebook


Știri recente