Pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu din Sibiu

 

Credincioșii de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, însoțiți de părintele paroh Ion Nedelcu, au fost zilele acestea într-un pelerinaj de două zile la mănăstirea Brâncoveanu din Arhiepiscopia Sibiului.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, primul popas duhovnicesc a fost la Mănăstirea Brebu și la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Drumul a continuat spre Sibiu unde pelerinii au făcut un popas și la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, iar spre seară s-a ajuns la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.Ziua a doua a constituit și punctul culminant al pelerinajului prin participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ilarion, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în cadrul căreia a fost hirotonit un diacon și un preot.

„Tot în cea de-a doua zi a pelerinajului s-a vizitat Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia și mănăstirea Râmeț care este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Transilvania, iar credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Ierarh Ghelasie de la Râmeț” a subliniat diac. Pavel Canea, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

***

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram „Adormirea Maicii Domnului” și „Izvorul Tămăduirii”, fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Între anii1696 – 1707 s-a construit o biserică de zid, prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu. Nicolae Bălan a început restaurarea bisericii în anul 1926, iar sfințirea a fost făcută în 1946, în timpul lui Mihai I, Regele românilor, al cărui portret îl putem vedea pictat în interiorul bisericii, Regele Mihai I, fiind și unul din ctitorii mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente