Pelerinaj în Țara Sfântă

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de Pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează în perioada 1-7 august un nou pelerinaj în Țara Sfântă, informează TRINITAS TV.

Pelerinajul cuprinde chiar din prima zi vizitarea Așezământului Românesc de la Ierihon, cea de-a doua zi fiind rezervată în întregime celor mai importante locuri din Ierusalim, amintite în Sfintele Evanghelii. Astfel, pelerinii vor putea vizita casa în care a locuit Sfânta Fecioară Maria, vor parcurge Via Dolorosa și se vor putea ruga în Biserica Învierii, la Sfântul Mormântul. De asemenea, va fi vizitat Muntele Sionului, Foișorul „Cinei de Taină”, Mormântul Proorocului David și Biserica Adormirii Maicii Domnului.

O altă zi este consacrată vizitării Bethleemului dar și celor mai importante lăcașuri de cult de lângă Ierusalim, printre care Biserica Înălțării, Mănăstirea Pater Noster („Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit”, precum și a Grădinii Ghetsimani.

În cea de a cincea zi, pelerinii se vor deplasa la Hozeva, la Mănăstirea Sf. Gheorghe, acolo unde se află spre cinstire moaștele Sf. Ioan Iacob Românul, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc 50 de ani.

Totodată, vizitarea anticelor orașe Capernaum, Cana Galileei dar și Nazareth, vor completa programul bogat al pelerinajului din prima săptămână a postului Adormirii Maicii Domnului.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente