Pelerinaj în Țara Sfântă în perioada 1-7 august

Pe 5 august se vor împlini 50 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Cuvios Ioan Iacob Românul. Cu această ocazie, Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de Pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează în perioada 1-7 august un pelerinaj în Țara Sfântă, informează TRINITAS TV.

Credincioșii se vor deplasa, în a V-a zi a pelerinajului, la Hozeva, la Mănăstirea „Sf. Gheorghe”, acolo unde se află spre cinstire moaștele Sfântului Ioan Iacob. Printre pelerini se vor afla și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal.

Pelerinajul cuprinde, chiar din prima zi, vizitarea Așezâmântului Românesc de la Ierihon, cea de-a doua zi fiind rezervată în întregime celor mai importante locuri din Ierusalim, amintite în Sfintele Evanghelii.

O altă zi este consacrată vizitării Bethleemului dar și celor mai importante lăcașuri de cult de lângă Ierusalim, printre care Biserica Înălțării și Grădina Ghetsimani.

Totodată, vizitarea anticelor orașe Capernaum, Cana Galileei dar și Nazareth, va completa programul bogat al pelerinajului din prima săptămână a postului Adormirii Maicii Domnului.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente