Pelerinaj în Țara Sfântă în perioada 1-7 august 2010

Pe 5 august se împlinesc 50 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Cuvios Ioan Iacob Românul. Cu această ocazie, în perioada 1-7 august, Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de Pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează un pelerinaj în Țara Sfântă, la care sunt invitați să participe cât mai mulți credincioși, informează TRINITAS TV.

Alături de pelerini se vor afla și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal.

„Din punct de vedere cronologic este cel mai nou sfânt pe care l-a odrăslit neamul românesc și cu atât este mai impresionantă viața lui, cu atât este mai mobilizator exemplul lui cu cât el a fost contemporan cu foarte mulți dintre cei care trăim astăzi. Nevoințele sale ascetice datează dintr-o perioadă în care omenirea se pregătea să pășească pe lună, umanitatea dobândise în domeniul științelor, al tehnologiilor progrese de neimaginat și totuși, într-o astfel de modernitate Sfântul Ioan Iacob a reușit să reediteze o viață contemplativă ascetică asemănătoare marilor părinți din perioada de aur a monahismului răsăritean”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

În cadrul pelerinajului, la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe Hozevitul”, acolo unde se află spre cinstire moaștele Sfântului Ioan Iacob, vor fi oficiate slujbe speciale.

Pe toată durata pelerinajului credincioșii vor vizita, de asemenea, cele mai importante locuri ale Istoriei Mântuirii din Ierusalim și din întreaga Țară Sfântă, amintite în Sfintele Scripturi.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente