Pelerinaj în Țara Severinului

Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române vă invită să vizitați, în luna august, câteva dintre cele mai cunoscute locașuri de cult din Oltenia, dar și din județul Hunedoara. În prima zi a pelerinajului, credincioșii se vor putea închina în Mănăstirile Govora, Bistrița, Hurezi, Polovragi și Tismana, informează TRINITAS TV.

A doua zi, programul include vizitarea Bisericii „Sfântul Nicolae” – Densuș, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din România, construită în secolul XIII. Ultimul obiectiv din zonă, inclus în pelerinaj, este Mănăstirea Prislop.

În ziua următoare se va ajunge la Catedrala Episcopală din Caransebeș și la Mănăstirea Piatra Scrisă. Urmând Defileul Dunării, pelerinii vor vizita Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova, urmând să ajungă spre seară în Craiova. În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii vor participa la Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Craiova.

Pelerinajul este organizat în perioada 12-15 august. Mai multe detalii despre această deplasare puteți afla accesând site-urile pelerinaj.ro și basilicatravel.ro. Informații suplimentare se pot obține de la sediile centrelor din București, Ploiești, Arad și Oradea. Adresele din Capitală sunt: Calea Victoriei, nr. 45, Strada Doamnei, nr. 20, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Str. Icoanei Nr. 12, Bd. I. C. Brătianu, nr. 12 , Calea Victoriei, Nr. 202 și Str. Stelian Mihale, Nr. 14. Centrul „Sfântul Ioan Iacob” din Ploiești se afla pe Strada Republicii, Nr. 171, Centrul „Sfântul Apostol Andrei” din Arad, pe Bdul. Revoluției, nr. 30, iar Centrul din Oradea, pe Strada Roman Ciorogariu, Nr. 8-10.

Comentarii Facebook


Știri recente