Pelerinaj în Siria și Liban

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează, în perioada 2-12 noiembrie, o deplasare la locurile sfinte din Siria și Liban, informează TRINITAS TV.

Pelerinii vor putea vizita Mănăstirea Sfântul Simeon, ridicată în sec. al V-lea, pe locul unde s-a nevoit Sfântul Simeon Stâlpnicul, Biserica Maicii Domnului, unde se află un fragment din Brâul Maicii Domnului, și Biserica Sfântului Iulian unde se vor putea închina la moaștele Sfântului Iulian.

Tot în cadrul acestui pelerinaj este inclusă și o deplasare la Ma’aloula, singurul loc unde se mai vorbește aramaica, limba vorbită în timpul Mântuitorului, precum și o deplasare în zona Sydanaya, în care se află mănăstirea închinata Maicii Domnului de împăratul bizantin Justinian și unde se păstrează icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a Sfântului Apostol Luca.

Catedrala Patriarhiei Antiohiei, Mănăstirea Sfântului Serghei și Mănăstirea Sfintei Tecla se află, de asemenea, printre obiectivele religioase care vor fi vizitate.

Mai multe informații despre pelerinajele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3. Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente