Pelerinaj în Moldova „Pe urmele părintelui Cleopa Ilie”

Centrul de pelerinaje „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române vor organiza în perioada 19-20 iulie un pelerinaj în Moldova „Pe urmele părintelui Cleopa Ilie”, la unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale din țara noastră: Mănăstirea Sihăstria, informează Ziarul Lumina. Locul are o însemnătate aparte nu doar pentru frumusețea zonei și atmosfera duhovnicească, ci și pentru că aici a trăit și a povățuit vreme de 34 de ani, atât mireni, cât și preoți din întreaga țară, părintele arhimandrit Cleopa Ilie, unul dintre cei mai îndrăgiți și reprezentativi duhovnici ai secolului XX. Părintele este înmormântat în cimitirul mănăstirii.

În parcursul pelerinajului credincioșii vor vizita în prima zi Catedrala arhiepiscopală veche din Buzău, ctitoria voievodului Matei Basarab, Mănăstirea Văratic, ctitorită de către maica Olimpiada între anii 1781 și 1785, Mănăstirea Agapia, pictată de marele pictor Nicolae Grigorescu, și Mănăstirea Neamț, ctitoria Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. În a doua zi a pelerinajului, după ce se va vizita Mănăstirea Secu, se va ajunge la Mănăstirea Sihăstria, locul în care cunoscutul duhovnic, părintele Cleopa Ilie, s-a retras și unde și-a găsit și locul de odihnă. Aici credincioșii vor avea posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie și să viziteze mormântul și chilia părintelui Cleopa.

Tariful pentru participarea la acest pelerinaj este de 170 de lei de persoană, iar cazarea se va face în cameră dublă. Grupul trebuie să fie compus din minimum 40 de persoane și va beneficia de un însoțitor, preot sau teolog. Persoanele vor fi cazate la Mănăstirea Neamț sau la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. Plecările vor avea loc la ora 6:45 din Dealul Patriarhiei, de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar la întoarcere autocarul va opri în același loc. Informații suplimentare se pot obține de la sediile centrelor din București, Ploiești, Arad și Oradea. Adresele din Capitală sunt: Calea Victoriei nr. 45; str. Doamnei nr. 20; bdul Corneliu Coposu nr. 1D; str. Icoanei nr. 12; bdul I. C. Brătianu nr. 12; Calea Victoriei nr. 202 și str. Stelian Mihale nr. 14.

Comentarii Facebook


Știri recente