Pelerinaj în Macedonia

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează în perioada 23 – 29 mai o deplasare în Macedonia, informează TRINITAS TV. Pe parcursul a șapte zile pelerinii vor avea ocazia să viziteze unele dintre cele mai cunoscute lăcașuri de cult din această țară și să participe la sfintele slujbe.

„Pelerinajul se desfășoară în două zone importante ale Macedoniei, capitala și lacul Ohrid. În Skopje pelerinul se va putea închina la Biserica Mântuitorului, la Biserica Sfântului Pantelimon și în Canionul Matca la Biserica Sfântului Apostol Andrei. De asemenea, va putea să viziteze partea veche a orașului ce cuprinde fortăreața situată pe ruinele celei din secolul al IV-lea, monumente islamice și podul de piatră de pe vremea Împăratului Justinian. Ohridul este orașul ce adăpostește 365 de Biserici, câte una pentru fiecare zi a anului. Aici, pelerinul se va putea închina la Biserica Sfânta Sofia, la Biserica Maicii Domnului, la Biserica Sfântului Clement ce adăpostește moaștele Sfântului Clement. De asemenea, va putea să urce în fortăreața țarului Samuel. Pe malul lacului vom putea vizita Mănăstirea Sfântului Naum și Bisericile rupestre”, a menționat Pr. Cătălin Niculescu, directorul Centrului de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel”.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3, Str. Icoanei, Nr.12, sector 1 și Ploiești, Str. Republicii, nr.171.

Comentarii Facebook


Știri recente