Pelerinaj în Israel și Iordania

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează, în a doua jumătate a acestei luni, o deplasare la Locurile Sfinte din Israel și Iordania, informează TRINITAS TV. Între 19-27 octombrie, cei care aleg acest pelerinaj vor putea vizita cele mai reprezentative zone pentru istoria creștinismului.

Muntele Tabor, acolo unde a avut loc minunea Schimbării la Față a Domnului, Cana Galileii, așezarea unde Mântuitorul a săvârșit prima minune, Nazareth, locul natal al Domnului Iisus Hristos, Capernaum, Muntele Fericirilor și râul Iordan sunt doar câteva dintre obiectivele propuse pentru această deplasare. Se va vizita de asemenea Petra, Amman, orașul mozaicurilor – Mabada, și Biserica Ortodoxă „Sfântul Gheorghe” din Jerash-Iordania, acolo unde se află reprezentată cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu centrul la Ierusalim.

Nu vor lipsi călătoriile pe Muntele Nebo, la Bethleem, pe Golgota, pe Muntele Măslinilor și la Zidul Plângerii. În ce-a de șaptea zi a pelerinajului se va parcurge pe jos Drumul Crucii până la Sfântul Mormânt, astfel că toți participanții se vor putea închina la Biserica Sfântului Mormânt.

Tot în cadrul deplasării în Israel și Iordania vor fi vizitate și numeroase obiective turistice, anterioare apariției creștinismului precum: „Grădinile suspendate”, Forumul Oval și templele lui Zeus si Artemis din Jerash.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3. Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente