Pelerinaj în Asia Mică

Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” și Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” ale Patriarhiei Române organizează, în perioada 15-23 februarie, un pelerinaj în Turcia, informează TRINITAS TV.

În prima zi, pelerinii vor traversa cu ferryboatul Strâmtoarea Dardanele și vor fi cazați la Canakkale. Pe 16 februarie, programul include vizitarea ruinelor Troiei, vizitarea cetății antice a Pergamului, dar și a Bisericii Roșii din Kusadasi.

În cea de-a treia zi a pelerinajului, credincioșii vor avea ocazia să vadă Cetatea Efes, dar și Biserica Maicii Domnului în care s-a ținut, în anul 431, cel de-al treilea Sinod Ecumenic.

În celelalte zile programul include vizitarea cetății Hierapolis, Cappadocia, și a Istanbulului. În penultima zi pelerinii vor merge la măreața biserică închinată Sfintei Înțelepciuni a lui Dumnezeu de împaratul bizantin Iustinian, cunoscută de credincioșii din întreaga lume sub numele de Catedrala „Sfânta Sofia”.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Toate fondurile obținute din pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru sprijinirea Centrului de Presă Basilica.

Comentarii Facebook


Știri recente