Pelerinaj în Arhiepiscopia Târgoviștei

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel”, ale Patriarhiei Române, organizează sâmbătă, 19 martie, o deplasare la câteva mănăstiri dâmbovițene, informează TRINITAS TV.

Pentru început, pelerinii vor vizita Mănăstirea Nucet, lăcaș de cult aflat la 16 km de Târgoviște. Locul si-a luat numele de la mulțimea nucilor care se găseau în zonă. În continuare, credincioșii vor vizita Mănăstirea Dealu, ctitorie lui Radu cel Mare, din anul 1499. La Mănăstirea Viforâta (foto), aflată în satul cu același nume din comuna Aninoasa, credincioșii se vor închina la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe și vor vizita și muzeul așezământului. Pelerinajul se va încheia cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgoviște, care a fost ridicată, prima dată, în timpul Sfântului Neagoe Basarab și care găzduiște un fragment din moaștele Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Comentarii Facebook


Știri recente