Pelerinaj în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române organizează pentru sâmbătă, 6 noiembrie, un pelerinaj la mai multe așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, informează TRINITAS TV.

Credincioșii se vor deplasa de la București la Mănăstirea Cetățuia, pe Valea Dâmboviței, locuri străbătute odinioară de Gala Galaction și atât de frumos descrise în notele sale de călătorie. După o urcare de circa 20 de minute, de la mănăstire se va ajunge la chilia unde a trăit Sfântul Ioanichie de la Muscel, la începutul secolului al XVII-lea. Călătoria va continua apoi la Mănăstirea Nămăiești, unde pelerinii se vor putea închina la icoana făcătoare de minuni, aflată în biserica rupestră. În aceeași zi se va ajunge la Mănăstirea Aninoasa, prețios ansamblu arhitectonic de tradiție brâncovenească, ridicat în a ultimele decenii ale secolului al XVII-lea. Tot aici, pelerinii vor putea admira pictura Bisericii mari, realizată de Pârvu Mutu, fondator de școală de pictură religioasă. Mănăstirea „Corbii de piatră” va fi ultimul obiectiv religios din programul pelerinajului de sâmbătă. Așezământul monahal apare în vechile cronici încă din anul 1512. Redeschisă în anul 1996, mănăstirea este căutată pentru ineditul așezării sale, la baza stâncilor, dar și pentru liniștea locurilor.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Comentarii Facebook


Știri recente