Pelerinaj dedicat Sfintei Cruci, la Onești

În municipiul Onești a avut loc ieri, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, o procesiune dedicată Duminicii a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci. Preoții și credincioșii din parohiile oneștene au plecat de la Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ și s-au îndreptat spre Dealul Perchiu, unde există o cruce de mari dimensiuni, după cum informează „Ziarul Lumina”. Oamenii au purtat în mâini sfintele cruci, așa cum au făcut și în Duminica Ortodoxiei, la Roman și Onești.

‘Am traversat râul Trotuș pe o punte, după care ne-am îndreptat spre calea ce duce spre Dealul Perchiu. Pe parcursul procesiunii au fost intonate cântări specifice perioadei Postului Mare și s-au făcut mai multe opriri pentru a se citi din Sfânta Evanghelie. Pe Dealul Perchiu a fost săvârșit Acatistul Sfintei Cruci. Am plecat în această procesiune cu gândul de a fi ajutați de puterea și lucrarea Sfintei Cruci care este sfântă și sfințitoare’, a spus pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești.

În mai multe parohii din Protopopiatul Onești care au cruci așezate în diferite locuri spre închinare, au fost organizate manifestări religioase dedicate Sfintei Cruci. În localitatea Larga au fost sfințite ieri cinci cruci care vor fi montate pe biserica parohială închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…