Pelerinaj de Sfintele Paști în Grecia

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române au pregătit pentru sărbătorile Sfintelor Paști deplasări la cele mai cunoscute și îndrăgite locuri ale istoriei creștinismului.

Cei care doresc să se afle în această perioadă a anului în Grecia pot opta pentru pelerinajul organizat în perioada 19-29 aprilie.

„Plecarea este în data de 19 aprilie seara, din București. Se merge spre Tesalonic, astfel încât a doua zi de dimineață vom vizita Salonicul, bisericile din centrul istoric al orașului: Biserica „Sfântul Dimitrie” (unde se află moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir), Biserica „Sfântul Gheorghe” (cea mai veche biserică creștină din Grecia), Biserica „Sfânta Sofia” (unde se află moaștele Sfântului Vasile cel Nou). În următoarea zi se vizitează mănăstirile meteore: Marea Meteoră, Varlaam, Sfântul Ștefan și Rousano, apoi se merge spre Insula Corfu unde se va vizita Mănăstirea Paleocastrița. După Paști se vizitează Biserica „Sfântul Andrei”, Patras unde se află moaștele Sfântului Andrei. În a opta zi se va face un tur al orașului Atena, se vizitează Acropole (locul unde a predica Sfântul Apostol Pavel), după care se merge într-o croazieră la Insula Egina unde se află moaștele Sfântului Ierarh Nectarie. La retur, vom vizita și Insula Evia unde se află moaștele Sfântului Ioan Rusu și Mănăstirea „Cuviosul David”, unde se află moaștele Sfântului Cuvios David”, a spus părintele Alin Hotcoleanu, Coordonator pelerinaje în cadrul Agenției „Basilica Travel”, după cum informează TRINITAS TV.

În noaptea de Înviere, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfântul Spiridon” din Insula Corfu, acolo unde se păstrează moaștele Sfântului Ierarh.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Comentarii Facebook


Știri recente