Pelerinaj de șapte zile prin orașele Israelului

În perioada 14-20 mai, Centrul de pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’ și Agenția de pelerinaj ‘Basilica Travel’ ale Patriarhiei Române organizează un pelerinaj de șapte zile la cele mai importante locuri ale creștinității din Israel, informează Ziarul Lumina.

Pelerinajul cuprinde de anul acesta mai multe mănăstiri, biserici și locuri care amintesc de viața pământească a Mântuitorului Iisus Hristos și a sfinților. Pelerinajul va începe în vechea provincie biblică Galileea. Se vor vizita orașul Capernaum unde Mântuitorul a petrecut mulți ani din viață și localitatea Tabgha, unde se află o biserică care amintește de hrănirea minunată a celor 5.000 de oameni. Alte obiective sunt Biserica ‘Sfântul Petru’ și Muntele Fericirilor unde Domnul a rostit celebra Predică de pe munte. După ce vor vedea și orașul copilăriei Domnului Iisus, Nazaret, Biserica ortodoxă ‘Sfântul Gavriil’ și Basilica catolică ‘Buna Vestire’, pelerinii vor urca pe Muntele Schimbării la Față, Tabor, unde se află un lăcaș ortodox. Următorul oraș vizitat va fi Cana Galileii, cu Biserica Minunii transformării apei în vin, de unde se va pleca spre râul Iordan, spre locul care amintește de Sfântul Ioan Botezătorul și de Botezul Domnului.

Pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată la Așezământul românesc de la Ierusalim, după care vor merge în orașul Betleem pentru a se închina în Biserica Nașterii Domnului și a vedea Grota Laptelui. Credincioșii vor ajunge și la mănăstirile Sfântului Sava și Sfântului Theodosie, primele lavre monahale care au avut viață de obște și care au influențat monahismul ortodox de pretutindeni.

Pelerinii vor intra în Ierusalim pe Poarta ‘Sfântului Ștefan’, primul martir al Bisericii, iar primul obiectiv din capitală va fi casa unde a locuit Sfânta Fecioară Maria din cetatea Antonia. Se va parcurge Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului, ajungându-se la Biserica Sfântului Mormânt sau a Învierii. De asemenea, pelerinii vor avea șansa de a vedea locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, Muntele Sionului, foișorul unde a avut loc Cina cea de taină și Biserica Adormirii Maicii Domnului. Tot în Ierusalim vor fi vizitate și Muntele Măslinilor unde este Biserica Înălțării, Mănăstirea ‘Pater Noster’ și Mănăstirea ‘Dominul Flevit’. În Grădina Ghetsimani se vor vizita Biserica Națiunilor, Mormântul Maicii Domnului și Grota Trădării. De la Ierusalim se va pleca spre pustiul Hozeva la Mănăstirea ‘Sfântul Gheorghe’, unde sunt moaștele Sfântului Ioan Iacob Românul. Pelerinajul va continua la Ierihon, unde se vor vizita mănăstirea de pe Muntele Carantaniei și Mănăstirea ‘Dudul lui Zaheu’ și apoi Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. În ultima zi, pelerinii vor vizita Așezământul românesc din Ierusalim, precum și alte obiective turistice din capitala Israelului.

Comentarii Facebook


Știri recente