Pelerinaj de Paști în Grecia

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române au pregătit pentru sărbătorile Sfintelor Paști deplasări la cele mai cunoscute și importante locuri ale istoriei creștinismului.

Cei care doresc să se afle în această importantă perioadă a anului bisericesc în Grecia pot opta pentru pelerinajul organizat în perioada 19-29 aprilie, al cărui principal moment va fi participarea la slujba de Înviere oficiată în Biserica „Sfântul Spiridon”, din Insula Corfu, acolo unde se păstrează moaștele sfântului ierarh.

Primul obiectiv din cadrul pelerinajului va fi însă Salonic, unde se va vizita Centrul istoric al orașului, Biserica „Sfântul Dimitrie”, care adăpostește moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Biserica „Sfântul Gheorghe”, cea mai veche biserică creștină din Grecia și Biserica „Sfânta Sofia”, unde se află moaștele Sfântului Vasile cel Nou.

De asemenea, Complexul Monastic „Meteora”, cu celebrele mănăstiri construite pe înălțimi, va fi unul dintre obiectivele vizitate.

Partea a doua a deplasării este destinată Patrasului, unde va fi vizitată Biserica „Sfântul Andrei”, iar pelerinii se vor putea închina la moaștele creștinătorului și ocrotitorului țării noastre, Sfântul Apostol Andrei. Apoi va fi vizitată Atena și Insula Eghina, unde se află Biserica „Sfântul Nectarie” care adăpostește moaștele sfântului cunoscut mai ales ca vindecător de cancer.

În ultima zi se pleacă spre Insula Evia, unde pelerinii vor cinsti, de asemenea, moaștele Sfântului Ioan Rusu, ale Sfântului Cuvios David precum și Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea „Kato Xenia”.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel” ale Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro, sau de la sediile din București: Calea Victoriei, nr. 45, sector 1, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D și Strada Doamnei, nr. 20, ambele în sectorul 3.

Comentarii Facebook


Știri recente