Pelerinaj de 5 zile la Locurile Sfinte

Centrul de pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’ și Agenția Basilica Travel ale Patriarhiei Române, în colaborare cu Primăria sectorului 2 al Capitalei, organizează mai multe pelerinaje la Locurile Sfinte ale creștinătății din Ierusalim în lunile martie-iunie 2012, informează „Ziarul Lumina”.

Primul pelerinaj din această serie va avea loc în perioada 16-21 martie. Pelerinii vor vizita în Ierusalim Muntele Măslinilor și Grădina Ghetsimani, unde se află Biserica Tuturor Națiunilor, Capela Dominus Flevit și Biserica Mormântului Maicii Domnului (foto). Vor fi vizitate și locurile care amintesc de vechiul Ierusalim: Poarta Leilor și Scăldătoarea de la Vitesda. Pelerinii vor merge și pe Via Dolorosa sau Drumul Crucii și vor vedea cele 14 locuri care amintesc de opririle Mântuitorului Iisus Hristos.

La finalul acestui drum, credincioșii vor vizita Biserica Sfântului Mormânt, Golgota răstignirii, Piatra Ungerii. Biserica Sfântului Mormânt, supranumită de creștinii răsăriteni și Biserica Învierii, se află în interiorul fortificațiilor Ierusalimului vechi și a fost considerată de-a lungul secolelor cel mai sfânt loc al creștinătății. În Ierusalim, pelerinii vor poposi și la Așezământul românesc din oraș. Următorul oraș vizitat va fi Ierihonul, unde pelerinii vor ajunge la Biserica Dudului lui Zaheu, pe Muntele Ispitirii, de unde se poate admira panorama orașului. Pelerinii vor fi găzduiți la Așezământul românesc de la Ierihon, de unde se vor îndrepta spre Mănăstirea Sfântului Gheorghe Hozevitul, spre peștera Sfântului Prooroc Ilie și spre Qumram, unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă. Pelerinii români vor ajunge pe Muntele Tabor, unde Domnul și-a arătat slava dumnezeiască, și se vor închina la moaștele Sfântului Ioan Iacob Românul, care se află în Pustia Hozeva, unul din locurile cele mai cunoscute ale monahismului ortodox.

Pelerinii vor ajunge și în orașul Betleem, unde vor vedea Biserica ortodoxă a Nașterii Domnului, ridicată de împărăteasa Elena, mama Sfântului Constantin cel Mare, deasupra peșterii în care S-a născut Pruncul Iisus. În Betleem, pelerinii vor vizita Grota Laptelui unde, potrivit tradiției, Maica Domnului L-a alăptat pe Pruncul Iisus, și Biserica Păstorilor, în amintirea păstorilor care au primit vestea Nașterii Domnului de la îngeri. Pelerinii se vor întoarce în țară din orașul Tel Aviv. Pelerinajul este adresat exclusiv locuitorilor sectorului 2 al Capitalei, iar informații suplimentare se pot afla de la adresele de internet: www.basilicatravel.ro, și www.pelerinaj.ro, sau la sediile acestor instituții.

Comentarii Facebook


Știri recente