Pe urmele Părintelui Cleopa Ilie

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și Agenția „Basilica Travel ale Patriarhiei Române organizează, în perioada 19-20 iulie, un pelerinaj în Moldova, la unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale din țara noastră: Mănăstirea Sihăstria. Locul are o însemnătate aparte nu numai pentru frumusețea zonei și atmosfera duhovnicească care te apropie mai mult de Dumnezeu, ci și pentru că aici a trăit și a povățuit, vreme de 34 de ani, atât mireni, cât și numeroși clerici din toată țara, Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie, unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici ai secolului al XX-lea. Părintele este înmormântat în cimitirul Mănăstirii. În prima zi a pelerinajului, credincioșii vor vizita Catedrala Ahiepiscopală veche din Buzău (ctitoria voievodului Matei Basarab), Mănăstirea Văratic, Mănăstirea Agapia și Mănăstirea Neamț.

În a doua zi a pelerinajului, după ce se va vizita Mănăstirea Secu, se va ajunge la Mănăstirea Sihăstria, loc în care cunoscutul duhovnic s-a nevoit și unde și-a găsit și locul de odihnă.

Mai multe detalii despre această deplasare, dar și despre altele organizate de Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile pelerinaj.ro și basilicatravel.ro. Informații suplimentare se pot obține de la sediile centrelor din București, Ploiești, Arad și Oradea. Adresele din Capitală sunt: Calea Victoriei, nr. 45, Strada Doamnei, nr. 20, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Str. Icoanei Nr. 12, Bd. I. C. Brătianu, nr. 12 , Calea Victoriei, Nr. 202 și Str. Stelian Mihale, Nr. 14. Centrul „Sfântul Ioan Iacob” din Ploiești se afla pe Strada Republicii, Nr. 171, Centrul „Sfântul Apostol Andrei” din Arad, pe Bdul. Revoluției, nr. 30, iar Centrul din Oradea, pe Strada Roman Ciorogariu, Nr. 8-10.

Comentarii Facebook


Știri recente