Pe urmele Cuviosului Dimitrie cel Nou

Zeci de pelerini vin zilnic să cinstească moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, aflate în Catedrala patriarhală. Mulți dintre aceștia aleg însă să viziteze și locurile în care Cuviosul a trăit și a slujit Domnului Iisus Hristos: satul Basarabovo, aflat la aproximativ 15 km de Russe, în Bulgaria.

Românii pot ajunge la aceste locuri prin sectorul de pelerinaj al Patriarhiei Române, prin intermediul Centrului de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” și al Agenției „Basilica Travel”, potrivit TRINITAS TV.

La Basarabov, pelerinii vor vizita Mănăstirea omonimă și vor participa la Sfânta Liturghie oficiată în peștera Sfântului Dimitrie. Călătorind pe Valea Lomului, credincioșii se îndreaptă spre Ivanovo, acolo unde pot ajunge la Mănăstirea de piatră, aflată în patrimoniul UNESCO pentru cele 5 peșteri ce păstrează pictura murală din veacul al XIV-lea.

Cetatea medievală Cerven este un alt obiectiv turistic aflat în programul pelerinajului. Nu în ultimul rând, se va putea participa la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Ruse, lăcaș unde slujește Înaltpreasfințitul Părinte Neofit, chiriarhul locului.

Cei care doresc să meargă pe urmele Cuviosului Dimitrie cel Nou și să cunoască mai multe despre viața și minunile sale, pot alege acest pelerinaj, cu plecare în zilele de 30 iulie sau 3 septembrie.

Detalii despre costuri, cazare și traseu puteți afla accesând site-urile www.pelerinaj.ro și www.basilicatravel.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente