Pe urmele Cuviosului Dimitrie cel Nou

Zeci de pelerini trec zilnic pe la moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, aflate în Catedrala patriarhală. Mulți dintre aceștia aleg să viziteze și locurile în care Cuviosul a trăit și s-a nevoit: satul Basarabov, aflat la aproximativ 15 km de Ruse, în Bulgaria.

Românii pot ajunge în aceste locuri și prin Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române care organizează deplasări de o zi în această zonă. După vizitarea Catedralei mitropolitane din Ruse, pelerinii vor ajunge la peștera Sfântului Dimitrie. În continuare, călătorind pe Valea Lomului, credincioșii se vor îndrepta spre Ivanovo, acolo unde se vizitează Mănăstirea de piatră, aflată în patrimoniul Unesco pentru cele 5 peșteri ce păstrează pictura murală din veacul al XIV-lea.

Cetatea medievală Cerven este un alt obiectiv turistic aflat în programul pelerinajului.

Cei care doresc să meargă pe urmele Cuviosului Dimitrie cel Nou și să-i cunoască viața, pot merge în pelerinaj, în următoarea perioadă, în zilele de 19 iulie sau 23 august.

Mai multe detalii despre această deplasare, dar și despre altele organizate de Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române puteți afla accesând site-urile pelerinaj.ro și basilicatravel.ro. Informații suplimentare se pot obține de la sediile centrelor din București, Ploiești, Arad și Oradea. Adresele din Capitală sunt: Calea Victoriei, nr. 45, Strada Doamnei, nr. 20, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.1 D, Str. Icoanei Nr. 12, Bd. I. C. Brătianu, nr. 12 , Calea Victoriei, Nr. 202 și Str. Stelian Mihale, Nr. 14. Centrul „Sfântul Ioan Iacob” din Ploiești se afla pe Strada Republicii, Nr. 171, Centrul „Sfântul Apostol Andrei” din Arad, pe Bdul. Revoluției, nr. 30, iar Centrul din Oradea, pe Strada Roman Ciorogariu, Nr. 8-10.

Comentarii Facebook


Știri recente