Patriarhul Serbiei și-a deschis cont pe Instagram

Patriarhul Porfirie al Serbiei a dat binecuvântare pentru deschiderea contului porfirije_patrijarh pe rețeaua de socializare online Instagram.

„În acest fel, vine în întâmpinarea dorinței credincioșilor, dar și mai aproape de publicul național și internațional, căruia își propune să-i împărtășească activitățile și opiniile sale”, se arată într-un anunț de pe site-ul Patriarhiei Serbiei.

Patriarhul Porfirie publică pe Instagram știri, scurte reflecții și videoclipuri cu predicile sale. Cea mai recentă postare a sa din rețeaua de socializare are peste 7.600 de aprecieri.

În mesajul adresat credincioșilor la începutul postului Adormirii Maicii Domnului (conform calendarului nerevizuit), Patriarhul Porfirie a făcut referire la pagina sa de Instagram care a fost deschisă de curând.

„Sincer, am fost bucuros că în primele ore, peste 10.000 de persoane interesate au început să urmărească această pagină”.

În același mesaj, Patriarhul Serbiei a subliniat că „nu doar presa tradițională (scrisă, radio și televiziune), ci chiar portalurile și site-urile de internet rămân în urma rețelelor de socializare online, iar părerea mea este că Instagram este cel mai eficient în acest sens”.

„Voi aduce ca sprijin cuvintele Domnului Hristos însuși, Care, definind misiunea Bisericii în lume, le-a zis apostolilor: Ceea ce vă grăiesc la întuneric, spuneţi la lumină şi ceea ce auziţi la ureche, propovăduiţi de pe case (Matei 10:27). Astăzi social media este acoperișul de pe care transmitem Cuvântul lui Dumnezeu tuturor.”

Mitropolitul Porfirie Perić de Zagreb și Ljubljana a fost ales patriarh de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe în 18 februarie și întronizat în ziua următoare.

La întronizare, a subliniat că „misiunea Bisericii este să zidească pacea” și a reamintit că va lucra „la conectarea oamenilor, la construirea unor punți de legătură, la stabilirea unui dialog cu toți”.

Foto credit: Jutarnji list

Comentarii Facebook


Știri recente