Patriarhul Ecumenic, declarație despre incendiile devastatoare din Grecia

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a oferit o declarație cu privire la incendiile devastatoare care au lovit Grecia, la est şi la vest de Atena.

Sanctitatea Sa se roagă lui Dumnezeu pentru ca „această catastrofă umană și ecologică imensă” să ia sfârșit.

Potrivit datelor oficiale, peste 50 persoane și-au pierdut viața, iar cel puțin 150 au fost rănite ca urmare a celor mai grave incendii din Grecia din ultimii 10 ani.

Incendiile s-au declanşat în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Declarația Patriarhului Ecumenic Bartolomeu

Încă din primele clipe urmărim cu surprindere evoluțiile dramatice din regiunea Attica cauzate de marile incendii care distrug vieți omenești, proprietatea locuitorilor și ard bogăția vitală a pădurilor ei.

În aceste momente dificile, rugăciunile noastre se intensifică și se unesc cu cele ale Preafericitului Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, cu cele ale mitropoliților din regiunile afectate și ale tuturor celor care suferă împreună.

Ne rugăm să ajute Dumnezeu să se oprească această catastrofă umană și ecologică imensă, care are indubitabil consecințe nenumărate, și să întărească pe rudele victimelor, pe victime și pe cei răniți.

În același timp, împărtășim durerea locuitorilor Cretei și ai altor regiuni din Grecia încercați, la rândul lor, de incendii, exprimându-ne compasiunea profundă și sprijinul Bisericii Mame.

Foto: AP Photo/Shakh Aivazov

Comentarii Facebook


Știri recente