Patriarhul Ecumenic s-a întâlnit cu Mitropolitul Sava al Poloniei

Aflat în Polonia într-o vizită de trei zile, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit vineri, 3 mai 2019, cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze în Varșovia.

După ce a participat joi la Marșul celor Vii (March of the Living), un eveniment care are loc în fiecare an în memoria victimelor holocaustului, Patriarhul Ecumenic a fost primit la paraclisul universitar Sfinții Chiril și Metodie unde a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Poloniei, a mulțumit lui Dumnezeu pentru întâlnirea cu Patriarhul Ecumenic în Săptămâna Luminată, exprimându-și speranța că vizita Sanctității Sale în Polonia a fost una prolifică.

La rândul său, Patriarhul Ecumenic a subliniat bunele relații de prietenie cu Mitropolitul Sava, adresându-i urări de sănătate.

Potrivit unui comunicat al Cancelariei Mitropolitului Poloniei, tot vineri cei doi Întâistătători de Biserici Ortodoxe locale au vizitat noua Catedrală Sfânta Sofia din Varșovia, a cărei piatră de temelie a fost așezată de Patriarhul Bartolomeu în anul 2015.

Asemenea Catedralei Naționale din București, Biserica Sfânta Sofia din capitala Poloniei este închinată eroilor și martirilor neamului.

Foto credit: Biserica Ortodoxă Poloneză / Władysław Kulikow, Mateusz Gwizdak 

Comentarii Facebook


Știri recente