Patriarhul Ecumenic la slujba de Înviere: Libertatea oferită omului descoperă mărimea bunătății lui Dumnezeu

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a oficiat sâmbătă noapte la Constantinopol Slujba Învierii şi a spus că libertatea pe care Dumnezeu o oferă omului descoperă mărimea bunătăţii dumnezeiești în deplinătate.

Patriarhul Ecumenic a adresat salutul pascal sutelor de credincioşi veniţi din Turcia şi străinătate să participe la slujba de Înviere la Patriarhia Ortodoxă de Constantinopol.

Patriarhul a adresat urarea Hristos a înviat atât celor prezenți cât și celor din depărtare, „deoarece Domnul nostru S-a răstignit și a înviat pentru întreaga lume”.

„În timp ce se săvârşeşte taina mântuirii noastre, omul îşi păstrează dreptul la comuniunea cu Domnul cel înviat, dar numai dacă voieşte”, a spus Patriarhul Bartolomeu.


Citește și: Mesajul de Paște al Patriarhului Ecumenic: Evanghelia Învierii răsună într-o lume-Golgotă a nedreptății sociale


„Această libertate, această grijă nobilă a lui Iisus Hristos este şi mesajul Patriarhiei Ecumenice într-o lume care se chinuie fiind prizonieră a căutărilor şi scopurilor ei egoiste”.

„Această propunere a vieţii este darul Bisericii Mame pentru toţi pelerinii Adevăratului Dumnezeu în această curte şi în întreaga lume”, a spus Patriarhul Ecumenic în noaptea de Paşti.

Foto: Nikos Manghinas/Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente