Patriarhul Ecumenic la slujba de Înviere: Libertatea oferită omului descoperă mărimea bunătății lui Dumnezeu

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a oficiat sâmbătă noapte la Constantinopol Slujba Învierii şi a spus că libertatea pe care Dumnezeu o oferă omului descoperă mărimea bunătăţii dumnezeiești în deplinătate.

Patriarhul Ecumenic a adresat salutul pascal sutelor de credincioşi veniţi din Turcia şi străinătate să participe la slujba de Înviere la Patriarhia Ortodoxă de Constantinopol.

Patriarhul a adresat urarea Hristos a înviat atât celor prezenți cât și celor din depărtare, „deoarece Domnul nostru S-a răstignit și a înviat pentru întreaga lume”.

„În timp ce se săvârşeşte taina mântuirii noastre, omul îşi păstrează dreptul la comuniunea cu Domnul cel înviat, dar numai dacă voieşte”, a spus Patriarhul Bartolomeu.


Citește și: Mesajul de Paște al Patriarhului Ecumenic: Evanghelia Învierii răsună într-o lume-Golgotă a nedreptății sociale


„Această libertate, această grijă nobilă a lui Iisus Hristos este şi mesajul Patriarhiei Ecumenice într-o lume care se chinuie fiind prizonieră a căutărilor şi scopurilor ei egoiste”.

„Această propunere a vieţii este darul Bisericii Mame pentru toţi pelerinii Adevăratului Dumnezeu în această curte şi în întreaga lume”, a spus Patriarhul Ecumenic în noaptea de Paşti.

Foto: Nikos Manghinas/Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…