Patriarhul Daniel l-a primit în vizită de rămas bun pe ambasadorul statului Israel în România, David Saranga

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit marţi în vizită de rămas bun pe Excelența Sa David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, la încheierea misiunii sale diplomatice.

În timpul întrevederii care a avut loc în Reşedinţa Patriarhală au fost apreciate legăturile culturale și religioase dintre cele două state.

Întâlnirea se înscrie în vizitele de rămas bun ale Excelenţei Sale la final de mandat de ambasador al statului Israel în România.

La plecare, ambasadorul David Saranga a apreciat legăturile de prietenie dintre Patriarhul Daniel şi poporul evreu.

„Nu este ușor să mă despart de o țară pe care o iubesc atât de mult. Pentru mine, este a doua oară când plec din România, dar sigur voi reveni în România. Nu ca ambasador, ci ca o persoană care vine într‑o vizită”.

„Astăzi am început întâlnirile de despărţire cu diferite personalităţi şi am ales în primul rând să vin să-i spun La revedere Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”.

„I-am mulţumit pentru această prietenie pe care Patriarhul Daniel o are cu poporul evreu şi cu statul Israel. Această relaţie este una specială şi apreciem foarte mult această prietenie”, a declarat David Saranga, potrivit Radio Trinitas.

Cu ocazia evenimentului din Reşedinţa Patriarhală, ambasadorul David Saranga a menţionat, pe pagina personală de Facebook, faptul că l-a cunoscut pe Patriarhul Daniel la Iaşi, în anii ‘90, pe vremea când era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

În încheierea mesajului de apreciere, ambasadorul David Saranga l-a invitat, din nou, pe Patriarhul României, să meargă în vizită anul viitor la Ierusalim şi Locurile Sfinte din Israel.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente