Patriarhul Daniel: De Naşterea Maicii Domnului, ne rugăm ei să-i ocrotească pe toţi părinţii şi copiii

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, în care a subliniat că Maica Domnului oferă ajutor părinţilor, copiiilor şi tuturor celor care se roagă ei.

„Este important să reţinem că în sărbătoarea aceasta a Naşterii Maicii Domnului avem o atenţie deosebită faţă de rugăciunile Maicii Domnului pentru familie, părinţi şi copii, mai ales pentru părinţii care au copii mulţi sau care doresc să aibă copii şi nu au, dar pot înfia sau adopta copii pentru a arăta dragoste părintească faţă de copii”.

„În această zi, ne rugăm Maicii Domnului să-i ocrotească pe toţi părinţii şi copiii, pe toate familiile, să ajute pe familiile care au mulţi copii”, a subliniat Preafericirea Sa.

La început de an şcolar, Patriarhul României s-a rugat Maicii Domnului „ca prin rugăciunile sale să-i ajute pe toţi părinţii, copiii, dar şi pe educatori, educatoare, profesori, profesoare ca să-i formeze duhovniceşte şi intelectual pe copiii încredinţaţi lor spre a fi educaţi”.

Patriarhul Daniel și slujitori de la Paraclisul Sf. Gheorghe din Reședința Patriarhală (08 .09.2023). Foto credit: Ziarul Lumina

Părintele Patriarh Daniel a reliefat că rugăciunile Maicii Domnului sunt întotdeauna ascultate de Dumnezeu.

„Profeţii Vechiului Testament au prevestit taina Născătoarei de Dumnezeu care va deveni Maica Domnului, cea prin care Dumnezeu Fiul coboară în lume şi devine Mântuitorul lumii. În evlavia Bisericii noastre, Maica Domnului este considerată rugătoarea prin excelenţă, mai ales în icoana Oranta – rugătoarea, când are mâinile ridicate spre cer şi chipul lui Hristos este pe pieptul ei sub formă de bărbat matur şi anume, Biserica este reprezentată de Maica Domnului ca fiind icoana vie a Bisericii, cea care L-a purtat pe Hristos în pântecele şi pe braţele ei şi L-a arătat lumii”.

„De aceea, cei care sunt botezaţi în Hristos, adică în numele Sfintei Treimi şi se împărtăşesc cu Sfintele Taine ale lui Hristos devin umanitate hristoforă, adică purtătoare de Hristos, după modelul Maicii Domnului care este chipul sau icoana Bisericii. Părinţii latini au numit-o figura ecclesiae – chipul Bisericii”.

„Maica Domnului este rugătoare nebiruită sau nerefuzată. Rugăciunile ei sunt întotdeauna ascultate de Dumnezeu. De aceea, după ce spunem Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh…, zicem Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin..., şi se cântă o cântare adresată Maicii Domnului, fiindcă Maica Domnului este fiinţa umană cea mai apropiată de persoanele Sfintei Treimi şi reprezintă Biserica lui Hristos. Ea este fiica Tatălui ceresc, este mama Fiului cel veşnic al lui Dumnezeu ca Om şi este şi Mireasa Duhului Sfânt”, a menţionat Patriarhul României.

În încheiere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a urat La mulţi ani celor care îşi sărbătoresc astăzi onomastica.

„Tuturor celor care poartă numele de Maria, Marian sau derivate, le dorim Ani mulţi cu sănătate, pace şi bucurie. În România există astăzi peste două milioane de cetăţeni, bărbaţi şi femei, care poartă numele de Maria sau Marian şi derivate. Le dorim mult ajutor de la Dumnezeu, spre slava Preasfintei Treimi şi bucuria tuturor. Amin”, a afirmat Preafericirea Sa.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente